Cursus Awareness & Creativiteit

Deze unieke cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten (middagen) van elk 2.5 uur. De bedoeling van de cursus is, dat je niet alleen in aanraking komt met de beginselen van Awareness (ook wel mindfulness genoemd), maar deze ook leert ervaren en zelf toepassen. Awareness kan zo een nieuwe manier van leven worden.

Doordat de cursus een langere periode beslaat (in de maanden september t/m december en maart t/m juni is er elke maand 1 bijeenkomst), krijgen de aangeboden informatie en ervaringen tussen de bijeenkomsten door de tijd om te bezinken. De cursus is niet therapeutisch of probleemgericht. Dat neemt niet weg dat leven volgens de beginselen van Awareness als vanzelf leidt tot een vermindering in stress en een verhoging van het welbevinden en de levenskwaliteit.

Naast aandachtstraining, ontspanningsoefeningen, korte meditaties en lichte yoga-oefeningen is er in deze speelse en ontspannende cursus veel aandacht voor het losmaken van creativiteit. Ieder mens heeft creatieve/scheppende kracht, maar menigeen is zich daar niet van bewust. Aan de hand van uiteenlopende oefeningen kom je (weer) in contact met deze innerlijke scheppende kracht die je op allerlei gebieden in je leven kunt ervaren: relaties, werk, vrije tijd, gezondheid etc.

De middagen worden in onderling overleg gepland en vinden plaats in een kleine groep van maximaal 4 deelnemers. De kosten bedragen 320 euro per cursus van 8 middagen, inclusief alle cursusmateriaal. Je kunt, mits er plaats is, zowel in maart als in september met de cursus starten.

Je hoeft niets mee te nemen of voor te bereiden. Voorkennis of ervaring zijn evenmin nodig. De cursus heeft het meest effect, als je de aangeboden informatie en ervaring ook tussen de bijeenkomsten door, thuis of op je werk, toepast. Het duurt maar een moment. Dít moment.

Zie ook de flyer voor een korte samenvatting van deze cursus. Voorkennis of ervaring is niet nodig. Voor meer inlichtingen kun je per e-mail of telefonisch contact met ons opnemen.


Klik op de afbeelding om de flyer te bekijken.

Foto-impressie

Wat cursisten zeggen